Mesés csütörtök

A mesék nagyon fontosak a gyerekek számára. Sajnos sokan nem kapják meg a napi "mese adagjukat" és ez később sok területen hiányt, fejletlenséget okozhat. Hogyan meséljen az a gyerek, akinek nem mondtak mesét? Hogyan fog rajzolni? Hogyan fog fogalmazást írni? Milyen lesz a képzelőereje, fantáziája? Hogyan fog álmodozni és terveket szőni? NEHEZEN! 

A mese lehet esti, délutáni mese az elalvás előtt. Lehet csak mese, a mese! Mese hallgatás, olvasás után beszélgessünk róla, játszuk el, rajzoljuk le, változtassuk meg a végét... Szőjjük bele a saját ötleteinket! Találjunk ki történeteket, amelyeknek gyermekeink a szereplője, lehetőség van megmutatni, okos tanácsokkal irányítani a helyes irányba, a kissé nehezebben kezelhető gyerkőcünket. Ilyenkor, akár rossz szokásaival is szembesülhet, egy mesében szereplő gyerek által. Tegyünk fel kérdéseket, kérjünk tőle tanácsokat, hogy ő mit tenne a mesében szereplő helyében!

A gyöngyfűző tevékenységed se legyen céltalan! Az elkészített művekkel megajándékozhatod szeretteidet, figurák készítésénél mesét játszhattok el stb.

Hogyan szólna a Te meséd? Íme a hozzávaló képek!

A mesét az összes képpel olvashatod a blogomon: gyongykobakok.blogger.hu/2014/12/14/mondj-egy-meset

Jó mesélést és utána, szép álmokat kívánok!