Játszva fejleszd gyermeked!

A játék szabálya a következő: A 10 db kockát tedd bele egy műanyag pohárba, azután jól RÁZD MEG és gurítsd ki a kockákat az asztalra! Felülről tekints a kockákra és számold meg, hogy hány darab "színező" gyöngyöt látsz! Mivel 2x4, 2x3, 2x2 és 2x1 gyöngyöt lehet látni, max. 20 gyöngyöt, azaz pontot számolhatsz össze.

A képen egy gurítási helyzetet láthatsz. Amennyiben kicsi gyerekek játszanak, akkor egyesével számlálják meg a "színező" gyöngyöket!

Az első képen a felülnézet 2-2 "színező" gyöngyöt mutat. A második képen mindegyik kocka 0 pontot ér. Láthatod, hogy előfordulhat, hogy a "csúcsán" áll meg a kocka, felülnézetben ilyenkor max. 3 "színező" gyöngy látható.

Minden körben jegyezzük fel, hogy kinek lett legtöbb "színező" gyöngye vagyis pontja! Az értékelést "jegyzetelhetjük" gyöngyökkel is, legyen egy "gyöngytáros", aki a következő képpen osztja ki a gyöngyöket: a kör győztese 3 db gyöngyöt kap, a 2. helyezett 2 db gyöngyöt és a 3-dik helyezett pedig 1 db gyöngyöt. Ha többen vannak, akkor a 4. 5. stb. helyezett nem kap gyöngyöt! Mindenkinek adjunk egy kb, 30 cm-es drótot és erre fűzzék fel a gyöngyöket! Játszunk 5 fordulót! Amikor vége van a játéknak, tegyük egymás mellé a "láncokat" és hasonlítsuk össze, hogy kié a hosszabb! Ügyesebbek meg is számolhatják. A győztes jutalma: a következő körben ő lesz a "gyöngytáros" és indulhat az újabb játék!

A játékot még úgy lehet izgalmassabbá tenni, hogy számolás előtt, becsüljük meg, hogy hány pontot látunk gurításonként! Aki eltalálja, az ilyenkor kaphat + 1 jutalom gyöngyöt! Lehet később "pontrablás" is, hogyan? Mindenki megbecsüli mindenkiét, aki talál, azé az 1 gyöngy!

HOPPÁ! Te még nem készítettél kockákat? Itt megtalálhatod a leírást:

gyongykobakok.blogger.hu/2014/11/03/november-a-kocka-honapja-1