Gyöngy, ami fejleszt 8.

Uncsi a zsinórra fűzés!

Nézz körül a kamrában, biztosan találsz 20-30 cm-es drótot, ami kicsit vastagabb (1mm-es). Amennyiben rögzíted az első gyöngyöt, a többit pedig valamilyen szabály alapján felfűzhetitek. A drótra könnyebb fűzni, könnyebb vele beletalálni a gyöngyön lévő lyukacskába.

A gyerekek többféle módon fűznek:

  • van, aki szépen egyesével megfogja a gyöngyöket és ráhelyezi a drótra...
  • van, aki megfogja a gyöngyöt és a másik kezében lévő dróttal próbál beletalálni a lyukba...
  • van, aki a tálkában hagyja a gyöngyöket és a dróttal megpróbálja „felvenni”. Ez egy kicsit nehezebb, mert a gyöngyök elgurulnak, de az ügyesebbek, ezt is meg tudják csinálni.

Mivel a gyerekeink nagyon találékonyak, lesz olyan, aki egy 4-dik módon fűzi majd fel. Zsinóros fűzés esetén, ezek nem mind alkalmazhatóak.

Látod, hogy melyik módon próbálkozik, fontos, hogy saját maga jöjjön rá, hogy hogyan sikerülhet. Ez a TAPASZTALÁS. Amennyiben a próbálkozások kudarc felé visznek és fogy a türelme, akkor tanácsaiddal segítsd! A tanácsokkal a kitartását erősíted. Kudarcélmény feldolgozása is egy tanulási folyamat. Van, aki könnyebben feldolgozza, van, aki nehezebben. Figyeld gyermeked, ha elérkezett, ahhoz a ponthoz, hogy ott hagyja az egészet, vagy esetleg dühében kiborítja a gyöngyöt, akkor LÉPJ KÖZBE és segítsd tanácsoddal! Segítséged hatására, megtapasztalhatja a sikerélményét is.

Minden jó, ha vége jó! Készítsetek szép füzéreket! Könnyen visszabontható, hiszen csak leengeded a drótról. Amennyiben tetszik a füzér, akkor rögzítsd az utolsó gyöngyöt és bármilyen formát alakíthatsz ki, hiszen a drót könnyen formázható. Készíthetsz házikót, fát, almát és így tovább. ezzel fejlődik gyermeked fantátiája is! Amennyiben többfélét alkottatok, akkor egymás mellé helyezve egy "történet" is lehet belőle!

Fotózd le és mutasd meg nekünk itt: www.facebook.com/gyongyamiosszekot!

Jó fűzést és tekergetést kívánok!