Gyöngy, ami fejleszt 10.

Milyen nap is van ma?

Kicsit belekeveredtem a napokba. Egy fekete-fehér flitteres képen dolgozom, így a nagy munkálatokban "elfelejtettem", hogy volt csütörtök... Így ma, vagyis csak pénteken fogunk "okoskodni".

A múlt héten gyöngyöt csipegettünk és ezt fogjuk folytatni. Egyik anyukától visszajelzést is kaptunk a tapasztalatáról, Anita ezt írta: "Kipróbáltuk, és remekül szórakozott a kislányom, nagyon élvezte, hogy pakolászhatja anya gyöngyeit. Valahogy jobban tetszett neki, amikor a kis tenyerébe pakolhatta a gyöngyöket, és onnan a tálkába. Bár még csak a mutató ujj, hüvelyk ujj páros sikerült, de nagyon tetszett neki. Ismét egy élménnyel lettünk gazdagabbak köszönjük az ötletet!" Szívesen Anita! A hozzászólást megnézheted www.facebook.com/gyongyamiosszekot oldalon, az október 16-ai bejegyzésnél.

Reméljük mások is kedvet kapnak és itt vannak az újabb CSIPEGETŐS feladatok, a HOPP! MEGVAGY! játékban.

Készíts egy gyöngysort a terítőn, különböző színűek legyenek a gyöngyök! A sort gyermeked is lerakhatja, csak add neki oda a feladatban használandó gyöngyöket!

Határozd meg, hogy melyiket vegye fel:

- csak a pirosakat, csak a zöldeket újabb feladat: felváltva pirosat, aztán zöldet stb.

- csak a kicsiket, csak a nagyokat, amikor már különbözőek a méretek stb.

- csak a kicsi pirosat vagy a nagy zöldet stb.

Tetszés szerint variálhatsz a színekkel és a méretekkel. A feladat megoldása közben gyakoroljátok a színeket, méreteket és egyre ügysebbek az ujjai is gyermekednek.

Pihenés képpen állítsatok össze egy növekvő vagy csökkenő sort! Ehhez min. 3 féle méretű gyöngyöd legyen!

Meséld el tapasztalataidat!

Mutass fényképet az ügyeskedő, "csipegető" kezekről, gyermekedről!

Neked milyen hasonló ötleted van?