Csukd be a szemed!

Amikor így kezdődik egy mondat, akkor már tudják a gyerekek, hogy valami érdekes játék lesz. Akkor játszunk mi is! Mivel? Természetesen gyönggyel.

Bármilyen gyöngy jó a játékhoz, az a lényeg, hogy sokféle legyen a mérete és a formája.

- Tegyünk egy tálkába 10 db gyöngyöt és kössük be gyermekünk szemét. Egyesével vegye ki a gyöngyöket és mindegyikről mondjon valamit! Kicsi, nagy, szögletes, gömb, hosszúkás stb. Amennyiben ketten vannak, akkor érdekesebb lehet, ha átadják egymásnak és a másik szintén bekötött szemmel ellenőrni a megállapításokat.

- Most 2 féle nagyságú gyöngy legyen a tálkában és válogassa ki a kicsiket és a nagyokat! Kicsik jobbra, nagyok balra! Az első próbálkozásnál lehetőleg nagy legyen a gyöngyök között az eltérés, utána pedig ez az eltérés, nehezítésként csökkenthető.

- A következő feladatnál is 2 felé válogatunk, de most a formákkal játszunk. Az egyik legyen gömb alakú, a másik pedig szögletes.

MELYIKBŐL KÉSZÜLT? Addj egy kockát a bekötött szemű gyermekednek! "Vizsgálja meg", hogy milyen gyöngyből készülhetett! Utána add oda a vegyes gyöngyöket tartalmazó tálkát, hogy válogassa ki belőle a kocka gyöngyeit.

Fejlesztettük a megfigyelőképességet, gyakoroltuk a különböző formákat és fontos szerepe volt a tapintásnak, képzelőerőnek.

Legérdekesebbés mókásabb a játék, ha anya vagy apa szemét is bekötjük... és ők nem mindig találják el a helyes megoldást... Jó játszást és mókázást!

  

Találkozunk: https://www.facebook.com/gyongyamiosszekot